Знання бухгалтера – чинник формування економічних теорій - Dotkuś, W. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Творцями економічних нормативних теорій є бухгалтери, знання яких повинні бути актуалізовані. Суттєві детермінанти з точки зору наступної інтерпретації інформації, яка формується бухгалтерами та доступна для різних користувачів, економістів повинна бути зрозумілою для тих хто її використовує. Виключаючи злу волю творців і осіб, які ведуть облік потрібно звернути увагу на достовірність звітів, а також принципи їх формування.