АСПЕКТИ ЗАСТОСУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ СУДЖЕНЬ АУДИТОРА - Шерстюк, Олександр Леонідович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Викладені основні характеристики оціночних, ідентифікаційних та процедурних суджень аудитора. Визначено предметну область професійних суджень аудитора. Предметом оціночного судження можуть бути визначені зміст і характер досліджуваної інформації, процеси її формування та розкриття, процедури, що виконуються персоналом клієнта, самим аудитором або іншими особами, а також – результати таких процедур. Ідентифікаційні судження застосовуються для реалізації процесів розпізнавання інформації, явищ, обставин, інших об’єктів на підставі визначення наявності в них відповідних ознак. Процедурні судження аудитора застосовуються при визначенні змісту процедур, які використовуються і для отримання та оцінювання інформації, а також їх обсягу. Охарактеризовано зміст критеріїв, що використовуються при формуванні оціночних суджень аудитора. Сформульовані аспекти застосування ідентифікаційних суджень аудитора. Визначені рівні можливостей отримання інформації шляхом застосування процедурних суджень.