АНАЛІТИЧНИЙ СУПРОВІД УПРАВЛІННЯ СУДНОПЛАВНИМИ КОМПАНІЯМИ - Тарасенко, Сергій Вікторович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Для визначення напрямів удосконалення економічного аналізу діяльності судноплавних компаній проведено тестування, що дозволило визначити проблеми організації та методики, які полягають в наступному: неврегульованість суб’єктів економічного аналізу, неврегульованість організації та методики економічного аналізу, використання таких методів як коефіцієнтний метод, метод абсолютних різниць, метод відносних різниць, групування, балансовий метод, в той час, як факторний та кореляційний аналіз залишаються поза увагою. Обґрунтовано, що на сьогодні пріоритетними об’єктами управління, які повинні підлягати економічному аналізу є наступні: аналіз ефективності використання флоту; аналіз ефективності надання транспортної послуги; аналіз собівартості транспортної послуги та витрат; аналіз ефективності використання ресурсів.