Про певне розширення методу заробленої вартості - Kuchta, Dorota (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Метод заробленої вартості, добре відомий інструмент захисту у проекті управління витратами, посилюється додатковими перспективами, що дозволяють не лише контролювати витрати, але й управляти грошовими потоками, кредиторською заборгованістю, зобов’язаннями, курсом акцій тощо. Зміни зроблять метод заробленої вартості навіть більш ефективним інструментом, який дозволяє визначити проблеми під час реалізації проекту, поки ще не надто пізно їх вирішувати.