KONTROLING STRATEGICZNY JAKO SZCZEGÓLNA FORMA ZARZĄDZANIA STRATEGICZNEGO - Bieńkowska А.; Kral З.; Zabłocka-Kluczka А. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Uzasadniono celowość prezentacji koncepcji kontrolingu strategicznego jako szczególnej formy zarządzania strategicznego. Scharakteryzowano składniki, funkcje i zadania kontrolingu strategicznego w wymienionej jego koncepcji.