“RACHUNKOWOŚĆ KOMPUTEROWA” – ROLA I ZNACZENIE PRZEDMIOTU NA SPECJALNOŚCI RACHUNKOWOŚĆ I AUDITING W KONTEKŚCIE ROZWOJU ZAWODU KSIĘGOWEGO - Biernacki М. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Artykuł ma na celu przedstawienie roli i znaczenia zastosowania technik komputerowych w rachunkowości w procesie edukacyjnym studentów z myślą o przygotowaniu zawodowych księgowych. Na Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu ma to miejsce przez wprowadzenie w programie studiów specjalności Rachunkowość i Auditing przedmiotu „Rachunkowość komputerowa”, który umożliwia zaznajomienie się studentów z programem finansowo – księgowym, jednego z liderów oprogramowania dla małych i średnich przedsiębiorstw w Europie.