BENCHMARKING STRATEGICZNY JAKO ELEMENT STRATEGICZNEJ RACHUNKOWOŚCI ZARZĄDCZEJ - Kowalak, Robert (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
W artykule autor przedstawia istotę benchmarkingu i rolę, jaką odgrywa w strategicznej rachunkowości zarządczej. Zaprezentowana została koncepcja benchmarkingu strategicznego i korzyści, jakie osiąga przedsiębiorstwo poprzez jej zastosowanie.