ДИЗАЙН ВИБІРКИ ТА ПРОБЛЕМИ ЙОГО ОПТИМІЗАЦІЇ - Гладун, О. М.; Ващаева, Н. А. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
В статті розглядаються підходи до побудови вибірки оптимального дизайну, а також питання оптимізації діючого дизайну вибірки. Розглянуті також перелік обмежень, які впливають на результати оптимізації, та підходи до оцінки ефективності оптимізації.