ФІЛОСОФСЬКІ ЗАСАДИ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ - Олійник, Оксана Вікторівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Визначено онтологічний та гносеологічний аспекти економічного аналізу, досліджено структуру (форми прояву) економічного аналізу за рівнями абстракції: аналіз як загальнонауковий метод пізнання, економічний аналіз як методологія дослідження економіки, економічний аналіз як прикладна функціональна наука, економічний аналіз як вид управлінської діяльності (як практична діяльність), економічний аналіз як інформаційна система процес, економічний аналіз як навчальний предмет.