RACHUNEK KOSZTÓW LOGISTYKI W MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTWACH HANDLOWYCH - Kowalak, Robert (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
W artykule autor przedstawia możliwości zastosowania rachunku kosztów logistyki w małym i średnim przedsiębiorstwie handlowym. Przedsiębiorstwa te muszą konkurować z dużymi sieciami handlowymi, co powoduje, że muszą zoptymalizować koszty dostaw oraz magazynowania towarów.