Прийняття Міжнародних стандартів фінансової звітності (IFRS) у Чеській Республіці та їх вплив на побудову фінансового та управлінського обліку - Procházka, David (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності в законодавстві Європейського союзу та державах-членах призвели до нової якості фінансової звітності, особливо в країнах з перехідною економікою, не зважаючи на те, що необхідність підготовки інформації згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності спричинила додаткові витрати у компаній. Для зниження накладних витрат Міжнародні стандарти фінансової звітності стали провідними принципами управлінського обліку для внутрішніх користувачів. У статті припускається, що Міжнародні стандарти фінансової звітності є провідним інструментом для конвергенції фінансового та управлінського обліку на рівні компаній в країнах з перехідною економікою, таких, наприклад, як Чеська Республіка.