Власний капітал – окремі проблеми формування структури в Польщі - Parkitna, Agnieszka (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Збереження структури капіталів на оптимальному рівні є надзвичайно важливим. Практика діяльності польських підприємств відсуває на другий план управління власним капіталом, зосереджуючи увагу тільки на досягненні якнайбільшого прибутку. Література предмету широко та докладно презентує різні аспекти управління власним капіталом, що свідчить про його важливість. Істотним є визначення факторів, що впливають на рівень власних капіталів на підприємстві, а особливо на їх рентабельність. Свідоме формування структури власного капіталу повинно прямувати до зниження витрат капіталу. На формування структури капіталів впливають багато факторів, а саме доступність до капіталів, рентабельність, отримана товариством, структура активів, витрати на використання капіталів, фінансовий ризик визначений стратегією фінансування підприємства та відповідна фінансова політика.