РОЗРОБКА АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ - Грицишен, Димитрій Олександрович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
У результаті дослідження методик еколого-економічного аналізу пріоритетних об’єктів управління економіко екологічною безпекою було встановлено відсутність системи показників та механізму їх застосування, що значно знижує рівень якості інформаційного простору управління. Для вирішення зазначеної проблеми в роботі розроблені авторські методики еколого-економічного аналізу системи поводження з відходами (аналіз процесу виробництва в частині поводження з відходами (відходовитратність, відходомісткість, відходозаміщення, результативність відходозаміщення)); аналізу собівартості переробки, утилізації та захоронення відходів. Застосування зазначених методик на промислових підприємствах дозволило виявити резерви підвищення рівня економіко-екологічної безпеки т сформувати комплекс заходів із забезпечення безперервності їх функціонування.