ТРАНСАКЦІЙНІ ВИТРАТИ У ВІТЧИЗНЯНІЙ ОБЛІКОВІЙ СИСТЕМІ: ХХІ СТОЛІТТЯ – НОВЕ УЯВЛЕННЯ МАЙБУТНЬОГО - Ющак, Жанна Миколаївна; Мельник, С. І. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Дані бухгалтерського обліку повинні бути достовірними і нести в собі повну та правдиву інформацію. Але цього не буде поки фахівці економічної сфери не усвідомлять необхідність введення до Плану рахунків такої статті витрат як “трансакційні витрати”, що дасть змогу отримати інформацію не лише про внутрішній стан підприємства, а й зовнішній, а також надасть можливість уникати помилок на макроекономічному рівні.