ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Ткачук, Ганна Юріївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Визначено теоретичні положення сутності ефективності господарської діяльності. Встановлено, що ефективність підприємства – це комплексна оцінка кінцевих результатів використання основних ресурсів підприємства за певний проміжок часу. Доведено, що економічний ефект може бути потенційним або фактичним. Розглянуто методичні підходи щодо оцінки ефективності господарської діяльності підприємства (ресурсний, витратний та ресурсно-витратний) та сконцентровано увагу на системі показників здійснення такої оцінки. Виділено напрями визначення ефективності господарської діяльності. З урахуванням проведеного дослідження розроблено практичні рекомендації щодо підвищення ефективності господарюючих суб’єктів.