ОБЛІКОВА ПОЛІТИКА ПІДПРИЄМСТВА ЯК ОСНОВНА СКЛАДОВА ОБЛІКОВОГО ПРОЦЕСУ - Пашніна, Анна Олександрівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Для ефективної організації облікового процесу на підприємстві необхідно чітко розуміти та оптимально застосовувати альтернативні методи обліку, способи технічної обробки та передачі облікової інформації. Правильна, раціональна побудова облікової політики – основа ефективної організації обліку в цілому. Досліджено сутність понять «організація бухгалтерського обліку» та «облікова політика» з урахуванням трактувань вітчизняних науковців, міжнародної облікової практики. Проаналізовано особливості організації облікового процесу з точки зору основних складових, таких як: методична, технічна, організаційна. Виділено основні проблеми, що виникають при побудові ефективної облікової політики, а також визначено фактори впливу на макро- та макрорівні на етапах формування облікової політики підприємства.