УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ВНУТРІШНЬОГО ФІНАНСОВОГО МОНІТОРИНГУ В БАНКАХ УКРАЇНИ - Лисенок, Олексій Володимирович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Розглядається поняття «системи та її елементів», досліджується процес функціонування системи внутрішнього фінансового моніторингу, яка має будуватися на відповідній меті, функціях та принципах, що необхідно своєчасно узгоджувати з низкою певних фінансово-економічних критеріїв функціонування банківської установи. Формуються мета, принципи та функції ефективного функціонування системи внутрішнього фінансового моніторингу у вітчизняних банках. Проблема вдосконалення системи внутрішнього фінансового моніторингу в банках залишається однією з найактуальніших, тому для потреб практики було сформовано рекомендації та пропозиції.