РОЗРОБКА ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИХ ПОЛОЖЕНЬ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ ВИТРАТ НА УТРИМАННЯ ТА ПОЛІПШЕННЯ ВОДОГОСПОДАРСЬКИХ ОБ’ЄКТІВ - Лелявська, Любовь Віталіївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Встановлено, що в працях вчених розглядається переважно методика аналізу діяльності бюджетних установ, однак з огляду на особливості діяльності водогосподарських організацій виникає проблема розробки методики проведення аналізу діяльності даних організацій. Зважаючи на це, шляхом адаптації класичної методики аналізу діяльності бюджетних установ до особливостей діяльності водогосподарських організацій було розроблено методику здійснення аналізу діяльності водогосподарських організацій, що передбачає здійснення аналізу діяльності даних організацій за такими напрямrами: 1. Аналіз виконання кошторису водогосподарської організації; 2. Аналіз фінансового стану водогосподарської організації; 3. Аналіз основних засобів водогосподарської організації; 4. Аналіз видатків водогосподарської організації на меліоративні роботи. В розрізі кожного з виділених напрямків було розроблено порядок здійснення аналізу на водогосподарських організаціях.