ПРОФЕСІЙНА ЕТИКА БУХГАЛТЕРА ТА АУДИТОРА - Замула, Ірина Валеріївна; Левківська, Олена Яківна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Дослідження спрямоване на окреслення та характеристику основних положень професійної етики бухгалтера та аудитора, визначених Кодексом етики професійних бухгалтерів. Розглянуто фундаментальні принципи професійної етики бухгалтера та аудитора, надано їх характеристику та окреслено основні переваги, які отримує бухгалтер та аудитор при дотриманні кожного з принципів. Визначено рівні забезпечення якості аудиторських послуг. Наведено характеристику загроз дотриманню фундаментальних принципів професійної етики бухгалтерів та аудиторів (власного інтересу, власної оцінки, захисту, особистих стосунків, тиску), а також окреслено застережні заходи в робочому середовищі, встановлені професійними організаціями, законами чи нормативними актами з метою попередження зазначених вище загроз.