БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ ЯК ПЕРЕДУМОВА КАПІТАЛІЗАЦІЇ КОМПАНІЇ - Давидюк, Тетяна Вікторівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Масштабні якісні трансформації і кількісне зростання капіталу зумовили широке поширення ідеології вартісного управління, появу і зростаюче практичне значення концепції капіталізації. Однією з передумов капіталізації та ключовим індикатором розвитку компаній виступає людський капітал, що зумовлює потреб користувачів у інформації про людський капіталу і його перетворення на об’єкт бухгалтерського спостереження.