ЦІЛІСНІСТЬ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ В СИСТЕМІ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ: РЕТРОСПЕКТИВНИЙ ТА СУЧАСНИЙ ВИМІР - Райковська, Інна Тадеушівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Здійснено критичний огляд вітчизняної та зарубіжної літератури щодо існування взаємозв’язку економічного аналізу та функцій системи управління задля з’ясування ролі та завдань аналізу господарської діяльності на сучасному етапі розвитку економічних відносин. Доведено необхідність та важливість використання економічного аналізу в процесі прийняття управлінських рішень, що сприятиме економному використанню ресурсів, запобіганню зайвих витрат, уникненню прорахунків і забезпечить ефективне й безперервне функціонування суб’єкта господарювання.