АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ЛІЗИНГОВИХ ОПЕРАЦІЙ - Калабухова, Світлана Вікторівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Обґрунтовано методичні положення економічного аналізу лізингових операцій в контексті ризиків: виробничий, маркетинговий, недофінансування ризиків пов’язаних з учасниками проекту, кредитний. Управління лізинговими операціями в цілому визначається як забезпечення стійкого розвитку підприємства й оптимізація внутрішнього середовища функціонування, важливого значення набуває пошук шляхів мінімізації фінансово-економічних втрат від можливих ризиків за участі в тому або іншому лізинговому проекті. Тому аналіз ефективності лізингових операцій необхідно проводити з урахуванням впливу ризиків лізингової діяльності, що унеможливить прийняття рішення про доцільність участі в лізинговому проекті та забезпечить посилення заходів захисту від можливих економічних втрат.