АНАЛІЗ ПЕРСПЕКТИВ ВПРОВАДЖЕННЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ В ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Гросул, Вікторія Анатоліївна; Хлівнюк, Тетяна Миколаївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Аргументовано необхідність аналізу щодо перспектив впровадження модернізації у промислових підприємствах в умовах інноваційної економіки. Запропоновано оптимальний шлях трансформації вітчизняних підприємств з метою адаптації та інтеграції в світове співтовариство. З’ясовано способи підвищення конкурентоспроможності підприємств через введення модернізації. Визначено, що функціонування та сталий розвиток підприємств на засадах модернізації одна з кардинальних умов розвитку економіки України та побудови суспільства, що базується на ефективному використанні наукових досягнень і високих технологій. Обґрунтовано ряд пропозицій щодо управління потенціалом та розвитком підприємств на основі модернізації, з метою її прискорення та активізації, яка базується на єдності окремих взаємопов’язаних елементів, що тісно функціонують один з одним. Проведено аналіз однієї з ключових проблем господарювання підприємств щодо здійснення модернізації як стратегічного вектора розвитку економічної політики держави; визначено деякі чинники впливу на даний процес. Здійснено спробу окремо, на основі критичного аналізу і узагальнення, розглянути суперечності розвитку підприємств галузі, що пов’язані з впливом цих чинників.