КОНЦЕПЦІЯ ІНТЕГРОВАНОЇ ЗВІТНОСТІ В СИСТЕМІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ - Вакун, Оксана Володимирівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Обґрунтовано історичні аспекти оприлюднення інтегрованих звітів підприємствами. Визначено основні причини необхідності формування єдиного загального корпоративного звіту підприємства. Проведено аналіз розвитку наукової думки в контексті розвитку концепції інтегрованої звітності підприємства. Виділено та проаналізовано основні відмінності інтегрованої звітності від традиційної моделі звітності. Встановлено, що визначальною особливістю інтегрованого звіту є його орієнтація на забезпечення інформаційної підтримки вартісно-орієнтованого управління на засадах стійкого розвитку. Визначено необхідні зміни теоретико-методологічної структури бухгалтерського обліку, які необхідно здійснити за умови використання концепції інтегрованої звітності: розширення і реструктуризація предмета бухгалтерського обліку; розробка нової моделі інформаційної системи, що буде базисом для формування інтегрованих звітів; розширення часових рамок бухгалтерського обліку; пошук оптимального набору показників та напрямів діяльності, в розрізі яких має подаватися інформація в інтегрованих звітах.