ОСНОВИ НАУКИ БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК: СТРУКТУРНИЙ АНАЛІЗ - Легенчук, Сергій Федорович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Розроблено загальну структуру бухгалтерського теоретичного знання у складі якої виділено основи науки про бухгалтерський обліку та ідентифіковано їх елементи: ідеали і норми бухгалтерського наукового пізнання; філософські основи бухгалтерської науки; бухгалтерська наукова картина світу.