ОБЛІК ОПЕРАЦІЙ З ПЕРЕДАЧІ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ ІНШИМ ОСОБАМ - Мельник, Стелла Євгенівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
В статті розглядаються розроблені автором методичні положення щодо відображення операцій з передачі основних засобів іншим особам в обліку. А саме запропоновано порядок облікового відображення продажу основних засобів, внеску до статутного капіталу інших підприємств, обміну на інші активи, вилучення засновником та безоплатна передача.