Управління прибутками в припинених операціях - Суряні, А.В.; Пратіста, М.В.; Прастіті, С.Д.; Ларасаті, І.П. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2025)
Припинення діяльності та бізнес-напрямів може використовуватися як інструмент для впровадження практик управління прибутками, незалежно від того, чи є це вигідним чи шкідливим. Мета цього дослідження – проаналізувати вплив припинених операцій на практики управління прибутками в Індонезії. Дослідження проводилося на компаніях, що котируються на Індонезійській Фондовій Біржі (IDX) і які звітували про припинені операції з 2016 по 2024 рік. Для вимірювання управління прибутками було використано модифіковану модель Джонса. За допомогою методу узагальнених найменших квадратів це дослідження виявило, що припинені операції позитивно впливали на практики управління прибутками. Це свідчить про те, що звітування про припинені операції може бути інструментом для маніпулювання фінансовими звітами та підвищення прибутковості, що впливає на цілісність фінансової інформації, яка надається зацікавленим сторонам. Тому зацікавлені сторони мають оцінювати фінансовий стан компаній та оцінювати інвестиційні ризики та стратегії на основі точності фінансових звітів та практик управління прибутками.