АНАЛІЗ ІСНУЮЧИХ ТЕОРІЙ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ КРАЇНИ - Чернелевська, Олена Леонідівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Зроблено аналіз існуючих теорій конкурентних переваг окремої країни, зокрема: теорії порівняльних переваг, теорії Хекшера-Оліна, теорію вирівнювання цін на засоби виробництва, теорію технічного розриву Позера, теорію міжнародного життєвого циклу продукту, теорію подібності країн, теорію інтернаціоналізації капіталу.