Суть та практичне застосування механізмів державного фінансового контролю в Україні - Попович, Сергій Олегович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2023)
Вступ. У статті розглянуто питання державного фінансового контролю, аудиту, його механізми у сьогоденні. Метою публікації є розкриття сутності механізмів державного фінансового контролю та практичного застосування в сучасній Україні. Результати. Розкрито суть механізмів формування та розвитку державного аудиту як складної державно-управлінської та соціально-економічної освіти, що включає виявлені та інтегровані п’ять складових основних механізмів (соціально-економічний, організаційно-правовий, інформаційно-комунікаційний, кадровий, дослідний), що дозволяє реалізувати функції державного фінансового контролю з впливом на ефективність та результативність, а також його підзвітність перед суспільством та державою.