Перспективи та проблеми розвитку обліку в умовах використання Big Data - Легенчук, Сергій Федорович; Денисюк, Олександр Михайлович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2023)
Обґрунтовано необхідність трансформації системи бухгалтерського обліку в умовах переходу до Індустрії 4.0. Розкрито сутність та роль Big Data в удосконаленні систем управління підприємством. Окреслено проблему трансформації чинної облікової практики під впливом Big Data інструментів. Вирізнено напрями використання Big Data в системі бухгалтерського обліку. Охарактеризовано напрями удосконалення методичних аспектів бухгалтерського обліку за допомогою Big Data інструментарію. Проаналізовано переваги використання концепції Big Data в бухгалтерському обліку. Висвітлено роль Big Data в розширенні аналітичних функцій бухгалтерів. Обґрунтовано доцільність професійної гібридизації облікових працівників у контексті використання Big Data інструментарію. Визначено особливості впливу Big Data на удосконалення організації системи бухгалтерського обліку. Проаналізовано переваги використання Big Data аналітики для підвищення продуктивності облікового персоналу. Охарактеризовано ризики та проблеми використання Big Data в системі бухгалтерського обліку.