Збалансований економічний аналіз компанії в умовах економічних потрясінь - Тімчев, Марко Любомиров (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Представлено ключові напрями удосконалення наукової основи аналізу фінансової діяльності компаній за допомогою зміни філософсько-наукової парадигми, науково-метричних параметрів та інтеграції між методологіями стратегічного, поточного та оперативного аналізу фінансової діяльності, таких як “SWOT”, “Метод аналізу за допомогою збалансованої карти показників”, “Методи аналізу за допомогою Z-значень” та бізнес метрика. Автором представлено причини, чому і як деякі методи можуть бути удосконалені з метою кращого функціонування в сучасних економічних та фінансових умовах.