КАТЕГОРІАЛЬНО-ПОНЯТІЙНИЙ АПАРАТ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Сливка, Ярослава Василівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Наведено розмежування елементів категоріально-понятійного апарату бухгалтерського обліку, визначено причини запозичення понять бухгалтерського обліку з інших наук на прикладі операцій з розрахунків з покупцями та замовниками.