ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ЗАПАСАМИ - Чук, Олена Вікторівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Уточнено значимість організації обліку розрахунків з постачальниками, враховуючи раціональний їх вибір при ефективному управлінні запасами та напрямки удосконалення аналітичного обліку як складова частина процесу логістики. При цьому бухгалтерський облік розрахунків з постачальниками на підприємствах повинен враховувати не тільки особливості їх діяльності, а й забезпечувати керівництво оперативною економічною інформацією щодо ефективного управління запасами та оптимізації розміру поставки.