ОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ ДОХОДІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ В ДЕРЖАВНИХ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ЯК СПЕЦИФІЧНИХ СУБ’ЄКТАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Руденко, Наталія Олександрівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Досліджено специфіку державних вищих навчальних закладів як суб’єктів господарювання, які поєднують риси бюджетних установ та суб’єктів підприємницької діяльності, та вплив такої специфіки на особливості обліку доходів спеціального фонду установ. Проаналізована різниця між бюджетними установами та комерційними підприємствами, різниця в нормативній базі щодо прийомів бухгалтерського обліку, здійснено порівняння доходів комерційних підприємств, доходів спеціального фонду та асигнувань загального фонду кошторису.