ПОДАТКОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО КАПІТАЛУ В УМОВАХ ІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ - Носирєв, Олександр Олександрович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Надано аналіз податкового регулювання інвестиційного капіталу в умовах сучасних інтеграційних процесів. Визначено місце та значущість фіскального регулювання як складової державного регулювання залучення іноземного інвестиційного капіталу нерезидентів в Україну. Зосереджено увагу на тому факті, що сфера інтересів інвесторів-нерезидентів поки що не збігається зі сферою національних інтересів України і не забезпечує необхідної динаміки розвитку економіки та її реструктуризації, а вітчизняні податкові пільги досі ще не стали достатнім стимулювальним фактором для іноземних інвесторів. Окреслено основні проблеми іноземних інвесторів, що ведуть бізнес в Україні. Проведено аналіз досвіду країн ЄС у напрямку стимулювання інвестиційної діяльності фіскальними засобами регулювання економіки. Запропоновано основні напрямки політики цільового стимулювання економіки за допомогою податків.