ЗАУВАЖЕННЯ НА КОРИСТЬ КОНЦЕПЦІЇ АДАПТИВНОСТІ СИСТЕМИ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ - Єфіменко, Тетяна Іванівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Досліджено властивості адаптивності системи бухгалтерського обліку в її відповідності інформаційним вимогам інституціонального середовища. Визначені сучасні інституціональні реалії, за умов існування яких реалізуються властивості адаптивності обліку на вимогу інформаційних запитів користувачів облікової інформації. Доведено наявність властивостей адаптивності у окремих елементів методології бухгалтерського обліку. Розглянуто вплив принципів подання фінансової звітності на адаптивність системи бухгалтерського обліку, і, відповідно, на сприйняття запитів інституціонального середовища. Сформульовано сутність концептуального підходу до розуміння і використання адаптивних властивостей бухгалтерського обліку і фінансової звітності, у формуванні управлінської інформації високої якості.