ШЛЯХИ УНІФІКАЦІЇ СИСТЕМ ОБЛІКУ ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ РИНКОМ ПРОДУКЦІЇ ОВОЧІВНИЦТВА - Царук, Наталія Георгіївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Розглянуто зміст сучасних проблем уніфікації систем бухгалтерського та управлінського обліку суб’єктів ринку продукції овочівництва. Визначено, що існують значні можливості в даній сфері, які здатні суттєво підвищити ефективність функціонування овочепродуктового підкомплексу АПК України шляхом вдосконалення системи управління ринком продукції овочівництва. Окреслено науково-теоретичні обмеження для здійснення пропонованих змін та шляхи вирішення наявних проблем. В цілому пропозиції виходять з того, що сучасна система інформацйно-аналітичного забезпечення ринку продукції овочівництва може ефективно функціонувати лише на основі якісної, уніфікованої інформації, якою забезпечуються органи управління ринком.