ОСОБЛИВОСТІ АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОДАТКОВИХ ВИТРАТ НА ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ - Ткаченко, Сергій Анатолійович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Визначено, що аналіз витрат, пов’язаних із підвищенням якості продукції, повинен стати складовою частиною робіт, які проводяться при обґрунтуванні надбавки до оптової ціни продукції за покращення показників її якості, які перевищують показники, заявлені стандартами і технічними умовами. Доведено, що такий аналіз дозволяє виявляти та виключати витрати, які виникають під впливом суб’єктивних факторів, ближче підійти до величини потрібних витрат, які виступають підґрунтям для ціноутворення, і повністю відповідає вимогам сучасних трансформаційних процесів в економіці України, які однозначно підтверджують той факт, що ціни повинні забезпечувати компенсацію витрат виробництва та масу прибутку кожному конкурентоспроможному підприємству на ринку.