ІННОВАЦІЙНІСТЬ ЯК УМОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО МАШИНОБУДУВАННЯ - Жовновач, Руслана Іванівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Статтю присвячено проблемі забезпечення конкурентоспроможності підприємств сільськогосподарського машинобудування на інноваційних засадах. Обґрунтовано необхідність підвищення конкурентоспроможності українських виробників сільськогосподарської техніки на основі виробництва інноваційної продукції більш високої якості, яка б відповідала вимогам споживача та передбачала використання технологій, орієнтованих на вирішення проблеми енергозбереження та екологічного забезпечення. Запропоновано також удосконалення процесу маркетингової підтримки інновацій та перегляду основних аспектів комунікаційної та організаційної діяльності підприємства для досягнення оптимальної взаємодії зі споживачами. Запропоновані заходи щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств-виробників сільськогосподарської техніки на інноваційних засадах сприятимуть забезпеченню відродження вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу і перетворенню його у високоефективну, інтегровану у світове виробництво галузь.