Порівняльна характеристика економічної злочинності в Росії і Болгарії - Vasilev, Presiyan (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2019)
Розвиток економіки і правових систем призвів до поширення багатьох нових видів злочинів, які набагато складніше виявити та які вимагають спеціальних знань у різних сферах. Це дослідження економічних злочинів в Болгарії та Росії спрямоване на виявлення компетенцій і навичок, яких вимагають від органів, відповідальних за запобігання і виявлення таких кримінальних злочинів. У дослідженні визначаються і розглядаються основні методи, що використовуються для виявлення шахрайства та інших видів економічних злочинів, викладаються найбільш поширені види таких злочинів й аналізуються подібності та відмінності поняття «злочин», а також розмір і відносна частка пов’язаних фінансових збитків в обох країнах.