Розвиток форм організації економічного аналізу формування та реалізації державно-приватного партнерства - Тітарчук, Михайло Іванович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2019)
У процесі дослідження було проаналізовано статті, що стали підґрунтям для розбудови теоретико-методологічного розвитку форм організації економічного аналізу формування та реалізації проекту державно-приватного партнерства. Розглянуто структуру вітчизняного ринку консалтингових послуг України. Досліджено ключові показники світового консалтингового ринку, до того ж участь консалтингових компаній досліджуваних країн у формування та реалізації державно-приватного партнерства є обов’язковою. У процесі дослідження було встановлено, що участь консалтингових компаній в формуванні аналітичного забезпечення управління господарською діяльністю підприємств та формуванні і реалізації проекту державно-приватного партнерства можна охарактеризувати за наступними напрямами: постійна консалтингова участь; періодична консалтингова участь; тематична консалтингова участь; замовлення консалтингових послуг для оцінки сторонніх осіб. Зазначені напрями застосування консалтингових послуг дають можливість забезпечити аналітичний супровід управління процесами формування і реалізації проектів державно-приватного партнерства. Зважаючи на представлені форми організації економічного аналізу формування та реалізації проектів державно-приватного партнерства, запропоновано підхід до їх адаптації, до властивостей проектів та форм їх реалізації, що представлений такими складовими: визначення мети застосування аналітичних процедур, відповідно до яких обирається та чи інша форма організації економічного аналізу; пропонується механізм закріплення тієї чи іншої форми організації економічного аналізу в системі внутрішніх регламентів учасників проекту державно-приватного партнерства.