Сучасні проблеми обліку інвестиційної діяльності підприємств України - Хоменко, Ганна Юріївна; Вознюк, О. В. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2018)
У зв’язку з потужним розвитком виробничих процесів та економіки країни в цілому, постає питання щодо залучення фінансових інвестицій на підприємство та покращення інвестиційного клімату загалом. В умовах затяжної економічної кризи в Україні, питання залучення та покращення інвестиційних процесів стає пріоритетним. Адже саме завдяки фінансовим вкладенням інвесторів, підприємства отримують змогу покращувати якість своєї продукції, оновлювати обладнання, що дає можливість не тільки не втратити потенційного покупця, а й вийти на нові ринки збуту, в тому числі і європейські. Отже, можна сказати, що Україна є досить перспективною країною для інвестора, але низка різносторонніх проблем робить її менш привабливою для залучення інвестиційних ресурсів та зарубіжних партнерів. Подолання наявних проблем та реалізація запропонованих пропозицій створить передумови для покращення інвестиційного клімату в країні. В ході дослідження фінансових інвестицій як об’єкта бухгалтерського обліку важливо зазначити, що в даних ринкових умовах процес інвестування є досить важливим, потрібним та досить актуальним на сьогодні. Це підтверджують щорічні статистичні дані про обсяги здійснених фінансових вкладень в економіку країни. Загалом фінансові інвестиції є важливим елементом функціонування фірм. Вони забезпечують фінансову стабільність та дають змогу компаніям застосовувати новітні технології, покращувати якість та реалізовувати на практиці ідеї та винаходи. За таких умов актуальним є виявлення та пошук шляхів подолання сучасних проблем обліку фінансових інвестицій на підприємствах України.