Класифікація ризиків у процесі здійснення фінансового планування - Оверчук, Алла Василівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Досліджено сутність поняття ризик в процесі здійснення фінансового планування. Проведено класифікацію ризиків. Подана достатньо повна і всебічна система класифікації ризиків в процесі здійснення фінансового планування. Досліджено та наведено фактори, які безпосередньо впливають на величину ризиків супроводжуючих процес фінансового планування. До кожного виду ризику визначено повний набір відокремлених незалежних ознак. При цьому встановлено, що частина ознак залежить тільки від виду ризику, а інша визначається характером ризикової ситуації. Обґрунтовано наявність невизначеності, характерної для динамічного й нестаціонарного зовнішнього середовища, і ризиків різної природи й сили впливу на ефективність фінансового планування, призводить до необхідності розробки й упровадження на підприємстві ефективної системи фінансового планування.