Аналітична оцінка сучасного стану лісогосподарської діяльності підприємств Житомирської області - Лисичко, Андріяна Михайлівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Застосування аналітичних процедур щодо основних показників діяльності лісогосподарських підприємств дозволило зробити рід висновків. Визначено причини зниження показників рентабельності та доходності. При цьому наявна деяка розбіжність в динаміці та обсягах змін по окремих підприємствах, що зумовлене особливістю структури ринку, який складається з відносно невеликої кількості підприємств, які є взаємозалежними на ринку. З кінця 2016 року підприємства перебувають в однакових умовах, які не залежать від розміру та масштабів діяльності кожного з підприємств, що в цілому є позитивним, оскільки стимулює конкуренцію на локальному сегменті ринку.