Програмне забезпечення для ведення обліку: проблеми вибору та використання в ході аутсорсингу - Грабчук, Ірина Леонідівна; Ляхович, Галина Іванівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Впровадження санкцій до виробника, ряду франчайзерів, дилерів та дистрибюторів одного з найбільш популярних програмних продуктів «1С: Бухгалтерія» зумовила перед значною кількістю суб’єктів господарювання проблему вибору програмного забезпечення для ведення бухгалтерського обліку. Мета статті полягає в аналізі можливостей програмних продуктів для ведення бухгалтерського обліку, представлених на ринку України, визначенні можливості їх використання при наданні послуг з бухгалтерського аутсорсингу. У роботі розглянуто український сегмент ринку програмного забезпечення з ведення бухгалтерського обліку. Проведено аналіз найбільш популярних програм («1С: Бухгалтерія для України»; «Парус-Бухгалтерія»; «Діловод»; «SAP»; «IT-Enterprise: Бухгалтерія»; «ІС-ПРО»), описані їх функціональні можливості та проведено їх порівняння. Це дозволило встановити можливості застосування наведених програмних продуктів при виконанні послуг з бухгалтерського аутсорсингу. Описано особливості та обґрунтовано безпечність при кібератаках використання «хмарних» сервісів для ведення бухгалтерського обліку, зокрема в ході аутсорсингу даного процесу на підприємстві. Перспективами подальших досліджень у даному напрямі є визначення особливостей облікового відображення програмного забезпечення, що надається на умовах «хмарних» технологій.