ВНУТРІШНІЙ АУДИТ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ЛІЗИНГОВОЇ КОМПАНІЇ

Автор(и)

  • Світлана Петрівна Ніколаєва Кіровоградський національний технічний університет, Ukraine
  • Жанна Володимирівна Прокопенко Житомирський державний технологічний університет, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.26642/pbo-2015-2(32)-219-237

Ключові слова:

лізинг, ризик, внутрішній аудит, управління, бізнес-процес

Анотація

Зважаючи на те, що лізингова діяльність схильна до негативного впливу ризиків, обумовлених швидкоплинною ситуацією на ринку, змінами правил ведення господарської діяльності, встановлено, що основними завданнями системи управління ризиками є підвищення фінансової стійкості організації, захищеність капіталу інвесторів і кредиторів, безпечний стратегічний розвиток і конкурентоспроможність на ринку. В результаті проведеного дослідження було обґрунтовано власний організаційно-методичний підхід до внутрішнього аудиту як інструменту управління ризиками основної діяльності лізингових компаній. Організаційно-методичний підхід полягає в обґрунтуванні загальних положень внутрішнього аудиту ризиків, удосконаленні організаційних аспектів у визначенні функціональних обов’язків працівників у частині аудиту ризиків, розробці комплексного підходу до застосування методів документального та фактичного контролю й спеціальних методів аудиту на всіх бізнес-процесах основної діяльності лізингової компанії.

Посилання

Зарипов Р.Я. Методологический подход к идентификации

рисков деятельности лизинговой компании / Р.Я. Зарипов, В.Г. Шибаков // Страховое дело. – 2008. – № 5. – С. 55–64.

Пустовких О.Н. Риски при лизинговой сделке как основа для принятия решений / О.Н. Пустовких // Актуальные проблемы менеджмента в России на современном этапе: пути достижения высокой конкурентоспособности : тезисы докладов научно-практической конференции. – СПб. –2006.– С. 98–101.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-03-22

Як цитувати

Ніколаєва, С. П., & Прокопенко, Ж. В. (2016). ВНУТРІШНІЙ АУДИТ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ЛІЗИНГОВОЇ КОМПАНІЇ. Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, (2(32), 219–237. https://doi.org/10.26642/pbo-2015-2(32)-219-237

Номер

Розділ

Статті